Wat kan ik doen in deze corona tijd?

Als mens zijn we sociale dieren. We hebben sociale contacten nodig om ons goed te voelen. Het uitgaansleven zoals we dat kennen speelt daar op in. Door de corona tijd is daar voorlopig een einde aan gekomen. Naast gezondheids- en economische problemen levert dit dus ook behoorlijke sociale problemen op. Want een lockdown kan ervoor zorgen dat iemand thuis in een isolement komt te zitten. Dit kan allerlei problematieken aanwakkeren. Denk aan huiselijk geweld, maar ook verslavingen liggen op de loer. Zeker de GHB verslaving is daarin een groot gevaar. Het is dus goed om te kijken welke alternatieven er zijn om toch de sociale contacten op pijl te houden in deze tijd.

Socializen op afstand

Een manier is om te kijken of u toch contact kunt hebben met mensen uit bijvoorbeeld uw eigen omgeving op afstand. Daar zijn al een aantal prachtige voorbeelden van te zien geweest bijvoorbeeld in Italiaanse steden. Daar was te zien dat er veel onderling contact was tussen mensen die in hetzelfde apparatement complex woonden. Mooie voorbeelden hiervan zijn muziek die gemaakt wordt op de balkons met elkaar. Naast dat er daardoor toch de nodige sociale contacten waren geeft het door de muziek ook nog eens een hoop vrolijkheid. Daarbij past het absoluut binnen de maatregelen die door onze overheid zijn opgelegd. Het is niet aan te raden om de straat op te gaan en daar op afstand mensen te gaan ontmoeten. Dit past niet helemaal binnen de richtlijnen doordat er dan teveel mensen op straat komen en van A naar B willen. Als iedereen dat zou doen dan wordt het nagenoeg onmogelijk om voldoende afstand te houden wat het virus weer zou kunnen aanwakkeren.

Digitaal socializen

Vrienden en familie waar u normaal gesproken langs zou willen gaan kunt u niet meer face to face ontmoeten. Een alternatief in deze periode is dan om elkaar digitaal te ontmoeten. Hier zijn gelukkig allerlei goeie gratis tools voor. Een bekende is Skype wat al veelvuldig werd gebruikt voor mensen die bijvoorbeeld familie in het buitenland hebben. Naast Skype is Google meet ook een uiterst gebruikersvriendelijk tool om digitaal met elkaar te kunnen communiceren. Als u met een wat grotere groep lekker wil socializen dan is Zoom een absolute aanrader. Dit wordt heel veel gebruikt in deze tijd. Hierin ziet u ook iedereen die meedoet in een vakje wat het wat gezelliger maakt.