28 november 2021

Wat is de monitor voor u?

2 min read
monitors

In dit nieuwe tijdperk is het steeds normaler om uw werk vanuit huis te doen. En alhoewel dit een hoop voordelen biedt, biedt het zeker ook wel wat nadelen. Zoals het feit dat u in plaats van te werken op uw mooie computer op werk, uw wat kleinere laptopje thuis zou moeten gebruiken. Maar dit hoeft niet persé een probleem te vormen. Een goede oplossing voor dit verschijnsel is namelijk het aanschaffen van een nieuwe monitor voor op uw bureau. Maar wat voor een monitor past echt bij u?

monitors

Welk type monitor past bij mij

Een monitor is natuurlijk erg belangrijk, het is namelijk het deel van uw computer waar u de hele dag naar kijkt, of het nou voor uw werk is, een film of netflix of voor een spelletje dat u graag speelt. Door het belang van monitoren is het aanbod de afgelopen jaren hard gestegen. Belangrijk om te weten is dat er nu 3 soorten monitoren zijn waaruit u kunt kiezen. Allereerst de monitor met een TN-paneel. Deze is erg populair onder gamers, aangezien de responstijd erg laag ligt. Een zwakker punt hiervan is dat de kijkhoeken minder goed werken. Daarnaast heb je ook het IPS-paneel, deze scoort hoog met hun kleurechtheid, waardoor ze erg populair zijn bij foto-en videobewerkers. Maar het contrast van dit paneel ligt minder hoog. En als laatst heb je het VA-model dit wel een hoog contrast heeft maar een wat lagere snelheid. 

We hopen met dit korte overzicht een wat duidelijkere inzicht te hebben gegeven in de wereld van monitoren. We raden u aan om goed onderzoek te doen wat bij uw eisen past op bijvoorbeeld azerty.nl. Op deze website staan erg duidelijke overzichten over wat voor monitor goed bij u zou passen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *