Waarom lichtkoepels ook je leven kunnen redden

Lichtkoepels

Ramen zijn helemaal uit. Tegenwoordig gaan steeds meer mensen weer voor lichtkoepels. Deze handige koepels nemen de functie van een raam over maar dan mooier. Een lichtkoepel plaats je namelijk in het dak. Daardoor krijg je puur licht binnen de hele dag door. Je hoeft niet te wachten tot de zon goed staat. De lichtkoepels zorgen altijd voor veel licht en een prettige leefomgeving. Maar ze doen nog zoveel meer dan dat.

Lichtkoepels

Brandveiligheid staat voorop

Als je een huis huurt, dan is de huurder verantwoordelijk voor de brandveiligheid. Gelukkig houden de meeste mensen zich goed aan de regels en zorgen ze ervoor dat je ten minste een aantal rookmelders hebt en een goede en veilige manier om de woning te verlaten in het geval van brand. Bij een koophuis zit dat anders. Want een koophuis daarbij is het jouw verantwoordelijkheid. Veel mensen hebben geen brandtrap bij hun koophuis wat ook niet zo vreemd is. Maar hoe zorg je dan voor een goede brand route in het geval van nood? Via een lichtkoepel, natuurlijk! De lichtkoepels dienen als extra exit in het geval van nood. Dat kan zijn als er brand is of wanneer er iemand inbreekt.

Lichtkoepels

Welke lichtkoepels?

Er zijn talloze soorten lichtkoepels om uit te kiezen bij Bouw-handel.nl, maar een groot deel ervan hangt samen met smaak en hoeveel ruimte je hebt. Wanneer je de lichtkoepel wil gebruiken als ontsnappingsroute dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je er doorheen past dus zorg voor voldoende ruimte. In paniek kom je snel vast te zitten dus zorg dat je een beetje speling hebt.