28 januari 2022

Vegan huidverzorging

2 min read

Veganisme is een gezonde levensstijl in harmonie met de planeet. Wie van de natuur houdt, zoekt altijd de meest ethische en verantwoorde optie. Vegan gezichtsverzorging is er daar één van. 

De kooplogica van schoonheidsspecialisten is de laatste tijd veranderd. Elke dag zoeken we meer naar een evenwicht tussen onze consumptie en het effect daarvan op het milieu en onze eigen gezondheid.  

Natuurlijke producten, veganistisch, biologisch, wreedheid vrij. Alle opties zijn geldig en hebben talrijke voordelen voor de gezondheid en het milieu.  

In dit artikel zullen we het hebben over enkele redenen waarom u vegan gezichtsverzorging zou moeten opnemen als onderdeel van u inspanningen om een leven te leiden dat dichter bij de natuur staat. 

1. Voorkomt allergieën en schade die synthetische bestanddelen kunnen veroorzaken 

Mettertijd is het aantal mensen met allergieën voor verschillende stoffen en gevoeligheid voor bepaalde producten toegenomen, naast problemen zoals psoriasis of atopische huid.  

Hoe natuurlijker het cosmeticum, hoe beter, want het vermijdt alle kunstmatige en giftige bestanddelen zoals aardoliederivaten. Op die manier zouden we geen conserveringsmiddelen zoals parabenen, siliconen, paraffines en synthetische geurstoffen aantreffen die agressief zijn voor onze huid. 

2. Zorg voor dieren 

Vegan gezichtsverzorging wordt niet op dieren getest en de bestanddelen zijn niet van dierlijke oorsprong. Voor deze producten worden grondstoffen van natuurlijke oorsprong gebruikt, zoals plantenextracten, wassen en essentiële oliën die zonder chemicaliën, pesticiden of landbouwchemicaliën worden geteeld.  

Het is de manier om u lichaam te behandelen en voor de gezondheid van u huid te zorgen zonder enig dier te schaden, of het te gebruiken om te bewijzen dat de producten geschikt zijn voor menselijk gebruik. 

3. Gebruik producten met een hogere concentratie actieve bestanddelen 

Een van de grootste verschillen met traditionele cosmetica is dat alle ingrediënten die bij de vervaardiging ervan worden gebruikt, een heilzame werking op onze huid hebben. 

Natuurlijke cosmetica zijn zeer doeltreffend op het gebied van huidverzorging, met stabiele en langdurige effecten, omdat het allemaal actieve ingrediënten zijn en al hun bestanddelen in een bepaald opzicht werkzaam zijn. De huid zal veel beter reageren en de resultaten zullen veel doeltreffender zijn. 

4. Heeft een positieve invloed op het milieu 

Industriële en dierlijke cosmetica bevatten veel bestanddelen die schadelijk kunnen zijn voor het lichaam en het milieu en zelfs giftig kunnen zijn. 

De productie van veganistische en natuurlijke cosmetica heeft een minimale impact op het milieu en vermindert de vervuiling. 

5. Geniet van de voordelen van natuurlijke ingrediënten 

Wij weten dat het streven naar grotere economische voordelen de cosmetica-industrie ertoe heeft gebracht chemische producten te creëren die niet goed zijn voor de huid en die hun succes baseren op resultaten op korte termijn.  

De natuur is wijs en wij moeten gebruik maken van de grondstoffen die afkomstig zijn van de vele planten die wij normaliter aantreffen in ons gevarieerde en evenwichtige plantenrijk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *