28 januari 2022

Track verlichting installatie tips

2 min read

Als je op zoek bent naar railverlichting, raak je gemakkelijk in de war of zelfs een beetje overweldigd door alle opties. Maar een goed ontworpen railsysteem heeft een functie en veelzijdigheid die veel delen van het huis heel goed bedient, zoals keukeneilanden, kunstverlichting, gangverlichting en andere. We zullen het proces opsplitsen om je te helpen jouw systeem in drie eenvoudige stappen te installeren.

3 stappen voor het ontwerpen van een railverlichtingsinstallatie

1. Kies een trackstandaard

De basis van elk railverlichtingssysteem is de rail zelf. De rail is het onderdeel dat aan het plafond of de muur wordt bevestigd en waaraan de verlichtingsarmaturen worden bevestigd. Houd er rekening mee dat niet alle railverlichting (armaturen) op alle soorten rails passen.

2. Bepaal Layout + Vermogen

Nadat je hebt besloten waar je railverlichting wilt installeren, zijn er verschillende raillengtes en connectoren  om je de ideale lay-out te laten creëren (meer over connectoren hieronder). Uiteraard heeft uw railverlichting stroom nodig. Er zijn twee hoofdmethoden om dit te doen: een voeding aangesloten op een aansluitdoos of een netsnoer van de baan naar een standaard stopcontact.

3. Kies uw lampen

Lampen (gloeilampen) verschillen in diameter en helderheid van het licht dat ze creëren. Een paar veel voorkomende zijn:

  • Spotlichten , die een gericht helder licht creëren voor het verlichten van specifieke dingen of plaatsen zoals een foto, kunstwerk of werkruimte. Deze gebruiken een kleine (minder dan 25) stralingshoek. Overstromingen , die een grote stralingshoek gebruiken (25 en hoger).
  • Laagspanningsarmaturen die gebruik maken van halogeen of LED MR 16 en MR 11 lampen.
  • Lijnspanningsarmaturen , die verschillende soorten lampen gebruiken, afhankelijk van de aanbeveling van de armatuur.
  • Door overstromingen en spots te combineren, kun je zowel specifieke objecten als algemene gebieden vanaf hetzelfde spoor verlichten.

Andere mogelijkheden

Dat is alles wat je nodig hebt om een ​​professionele railverlichtingsopstelling samen te stellen. Er zijn talloze manieren waarop je jouw railverlichting nu kunt aanpassen of van accessoires kunt voorzien, zoals:

  • Rail ophangingssets – Met deze sets kun je de rail aan het plafond hangen. Dit ziet er geweldig uit in omgevingen met hoge plafonds, zoals lofts of creatieve ruimtes.
  • Connectors – Je kunt tracks met elkaar verbinden in rechte lijnen , bochten van negentig graden of wat voor hoek dan ook. Je kunt gesloten lussen en dozen creëren zonder kortsluiting door dode connectoren te gebruiken .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *