Op een eenvoudige manier van je slechte gewoontes afkomen

We hebben ze allemaal, slechte gewoontes. De een heeft er wat meer dan de ander. We zijn er geen fan van bij een ander, maar bij onszelf merken we het niet zo snel op en gaan we er beter mee om. Toch is het goed om eens na te denken wat voor slechte gewoontes je hebt en hoe je hier van af kunt komen. Je kunt hierbij denken aan karaktereigenschappen, bijvoorbeeld iemand die snel boos wordt. Je kunt ook denken aan je gezondheid en de slechte gewoontes die hier enorm veel invloed op hebben. Hoe los je dit op?

Een zelfreflectie doen met vrienden

Vind je het lastig om bij je zelf slechte gewoontes te achterhalen? Vaak kun je er wel een aantal opnoemen, maar je kunt ook een keer met een groep vrienden zitten en dit onderwerp met elkaar bespreken. Wat is nou iets wat je graag niet meer zou willen doen? Je kunt aan je vrienden om advies vragen. Zo kom je er ook achter of iemand ooit hetzelfde probleem had en hoe hij of zij hiermee om is gegaan.

Beginnen met kleine stappen

Het is goed om met kleine stappen te beginnen wanneer je van een slechte gewoonte af wilt. Rook je al heel lang en wil je hiermee stoppen? Er zijn een hoop mensen die dit hebben geprobeerd en na een bepaalde tijd terugvallen. Dit wil je natuurlijk niet. Hoe je dit kunt oplossen? Door niet in één keer te stoppen. De kans is namelijk groot dat je binnen een paar dagen of weken weer begint met roken. Wat je wel kunt doen, is zoeken naar een gezonder alternatief. Of die bestaan? En of. Denk aan een e-smoker kopen. Met een e-smoker kun je langzaamaan steeds minder roken en in kleine stappen van je ongezonde gewoonte afkomen.