Het verwijderen van tatoeages. Bij wie werkt dit het best?

Mensen krijgen om verschillende redenen tatoeages. Of het nu cultureel, persoonlijk of gewoon is omdat ze het ontwerp leuk vinden. Tatoeages worden ook meer mainstream en gezichtstatoeages worden tegenwoordig zelfs steeds populairder.

Net zoals er veel redenen zijn waarom mensen tatoeages krijgen, zijn er ook veel redenen waarom mensen ze misschien de wil hebben voor het verwijderen van een tatoeage. Hoewel tatoeages permanent zijn, is dit slechts tot op zekere hoogte.

Beste kandidaten voor het verwijderen van tatoeages

Zowel oudere tatoeages als de meer amateuristische tatoeages (stick and poke) zijn gemakkelijker te verwijderen dan nieuwere tatoeages.

Sommige kleuren tatoeages zijn gemakkelijker te verwijderen dan andere. Deze omvatten:

  • zwart
  • bruin
  • donkerblauw
  • groen

Grotere, donkerdere, kleurrijke tatoeages zijn tijdrovender en duurder om te laten verwijderen dan kleinere, lichtere en minder kleurrijke tatoeages. Vanwege het risico op bijwerkingen is het daarom ook moeilijker om tatoeages te verwijderen wanneer één van de volgende punten op u van toepassing zijn:

  • donkere huid
  • een reeds bestaande huidaandoening, zoals eczeem
  • een gezondheidstoestand die de huid aantast, zoals herpes

Dit betekent echter niet dat het helemaal niet mogelijk is de tatoeage te laten verwijderen als dit op jou van toepassing is. Het betekent alleen dat u misschien wat meer tijd nodig heeft om de beste verwijderings-optie voor u te vinden.

Hoe zit het met laserverwijdering?

U kunt uw tattoos laten verwijderen in een esthetische kliniek. Een laser technicus verdooft de getatoeëerde huid met een plaatselijke verdoving. Vervolgens brengen ze de laser op de huid aan. De huid kan na elke procedure bloeden, blaren vertonen en opzwellen. Dit proces wordt herhaald over meerdere sessies totdat je tevreden bent met de mate waarin je tatoeage vervaagt is. Het gemiddelde verloop van de behandeling verschilt sterk van persoon tot persoon. Over het algemeen duurt het ongeveer zes tot acht sessies om een ​​tatoeage verwijderen met de laserbehandeling.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*