28 november 2021

Handschoenen van latex

2 min read
werk

Latex handschoenen worden vaak gebruikt voor verschillende klussen rondom en in huis, maar ook voor bepaalde industrieën. In het ziekenhuis bijvoorbeeld tijdens operaties of andere behandelingen die moeten worden uitgevoerd, voordeel van de handige latex handschoenen is dat je ze eenmalig gebruikt en dan weggooit. Het materiaal wat ervoor is gebruikt is erg elastisch, hierdoor is het perfect om te gebruiken tegen verschillende vloeistoffen zonder dat de handschoenen scheuren. Weet je nog precies welke handschoenen je nodig hebt, de specialisten van veiligheidshandschoenen-shop.nl helpen je verder om je bij te staan de goede modellen te vinden. 

Materiaal van de handschoenen

Vaak worden handige latex handschoenen gemaakt van natuurlijk rubber, na het aantrekken ervan heb je nog een goed gevoel in je vingers en zijn ze zeer elastisch. Handig om thuis schoon te maken, in het ziekenhuis en industrieel gebruik. Heb je een latex allergie dan zijn de handschoenen niet geschikt om te dragen, in combinatie met vet en olie moet je de handschoenen ook niet dragen. Je hebt twee uitvoeringen van de handschoenen, gepoederd en ongepoederd, gepoederde latex handschoenen zijn niet geschikt om te gebruiken in de voedingsindustrie. 

Handige latex handschoenen

Gepoederd en ongepoederd

Handige latex handschoenen zijn er zoals eerder vermeld gepoederd en ongepoederd, in de meeste gevallen wordt maiszetmeel gebruikt als poeder. Het voordeel van het poeder in de handschoenen is, dat je deze eenvoudig aan en uit kunt trekken. Omdat vocht en zweet beter opgenomen wordt, merk je ook dat ze comfortabeler zitten tijdens werkzaamheden. Vaak zijn de handschoenen in blauw en wit verkrijgbaar, zo ook bij veiligheidshandschoenen-shop.nl. Heb je een latex allergie dan zijn er ook handschoenen verkrijgbaar welke geen latex bevatten, de latexvrije handschoenen hebben dezelfde eigenschappen als de modellen met latex. Ook deze zijn prima geschikt om bijvoorbeeld in en rond het huis om mee schoon te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *