28 januari 2022

Een tattoo laten verwijderen

2 min read

Tatoeages zijn de laatsten jaren behoorlijk in populariteit toegenomen en de reputatie van tattoos is dan ook aanzienlijk verbeterd. Een tatoeage wordt steeds minder als een taboe beschouwd en steeds meer mensen uit verschillende lagen van de bevolking kiezen er dan ook voor om een tekst of afbeelding op hun lichaam te laten vereeuwigen. Het kan echter soms weleens voorkomen dat mensen achteraf toch spijt krijgen van hun beslissing en er toch liever vanaf willen.

Hoewel een tattoo in principe permanent is, kan het in sommige gevallen toch mogelijk zijn om de tatoeage te laten verwijderen door middel van geavanceerde laser behandeling verspreid over meerdere sessies. Er zijn echter wel een aantal voorwaarden waar een tatoeage aan dient te voldoen om het mogelijk te maken dat deze succesvol verwijderd kan worden.

Verschillende redenen om een tatoeage te laten verwijderen

Een tatoeage is meer dan alleen een afbeelding en draagt vaak ook een verdere betekenis mee. Soms kan een tatoeage bijvoorbeeld symbool staan voor de liefde tussen twee personen. Het komt weleens voor dat een relatie op de klippen loopt en mensen dan ook een zure nasmaak hebben aan de tatoeage die ze ooit vol liefde hebben laten zetten, maar waar ze niet meer aan herinnerd willen worden.

Daarnaast kan het zo zijn dat het design simpelweg niet zo mooi uit de verf is gekomen als je aanvankelijk gehoopt had of dat je door de jaren heen je mening verandert over hoe je tegenover je tatoeage aankijkt. Er zijn tal van redenen te bedenken waarom mensen hun tatoeage willen laten verwijderen en vaak zijn deze zeer persoonlijk.

Een behandeling gaat over meerdere sessies

Het proces van het verwijderen van een tatoeage gaat niet in een dag en duurt vaak een langere periode. Het is dan ook zaak om dit proces goed te timen, omdat je huid ook de kans moet krijgen om goed te herstellen van de behandeling voor een zo optimaal mogelijk resultaat. De nazorg van het weg laten laseren kan tot op zekere hoogte benaderd worden als het behandelen van een langzaam helende wond.

Tip: Tattoo verwijderen Rotterdam | Tattoo No More voor tatoeage weg laseren

Het is dan ook belangrijk om de betreffende plek niet overmatig nat te maken onder de douche en ook dien je voorzichtig om te gaan met de blootstelling aan zonlicht. Het is dan ook niet raadzaam om bijvoorbeeld in de zomervakantie een behandeling te starten, omdat zwemmen geen goed idee is door mogelijke infecties.  Het aantal behandelingen varieert per tatoeage, maar ligt meestal tussen de 5 en 8 behandelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *