Code 95 voor meer veiligheid en vakbekwaamheid

code 95

Vakbekwame vrachtwagenchauffeurs vormen de essentie van alle winstgevende vrachtwagenbedrijven. Een goed geschoolde chauffeur die in het bezit is van code 95 zorgt voor betere productiviteit, lagere kosten en betere winst. Het hoofddoel van zo’n training is om de Europese wegen veiliger te maken, de bestuurders bewust te maken van de gevaren en hen in staat te stellen op een verbeterde manier te rijden.

code 95

Het voordeel van deze wetgeving geeft het bedrijfsleven de kans om de normen te verhogen en het beroeps rijden te verbeteren. Wij van verkeersschoolwesseldijk.nl bieden een training met praktische cursussen aan om je rijgedrag in z’n voordeel te verbeteren.

Elke vrachtwagenchauffeur in de EU is het verplicht.

De inhoud van de training verschilt per EU-land, hier in Nederland zijn we bijvoorbeeld verplicht om een zeven uur durende praktijkcursus te volgen in een training van 35 uur. In de EU is het namelijk wettelijk verplicht dat je in het bezit bent van code 95. Als chauffeur heb je dan het ‘Certificate of Professional Compentence’, waar je mee aangeeft dat je gedurende vijf aan een training van 35 uur hebt deelgenomen.

code 95

De algemene richtlijnen in de training bestaan uit:

  • Regel en wetgeving omtrent werktijden, wetgeving tachograaf, enzovoorts.
  • Verbeterde en veilige rijtechnieken.
  • Veiligheid omtrent de bestuurder.
  • Verbeterde rijtechniek betrekking tot brandstof verbruik.
  • Tips voor de bestuurder om z’n levensstijl voor onderweg te verbeteren.

Waarom is deze code in het leven geroepen?

De bedoeling ervan is, het creëren van een betere verkeersveiligheid in Europa en vooral om het aantal verkeersongelukken waarbij vrachtauto’s en bussen zijn betrokken terug te dringen. Daarnaast om te helpen voor het schepen van een beter leefmilieu met als doelstelling minder brandstofverbruik, met als gevolg minder CO₂ uitstoot. Maak jezelf waardevoller, een goed geschoolde chauffeur is een aanwinst voor het bedrijf. Is het tijd voor nascholing? Laat je informeren door www.verkeersschoolwesseldijk.nl.